Kauppatieteisiin lisää aloituspaikkoja kevään opiskelijavalinnassa

Suomen yliopistot ovat lisäämässä aloituspaikkoja kevään 2020 opiskelijavalinnassa. Kauppatieteellisellä alalla suunnitellaan noin 200 aloituspaikan lisäämistä. Lisäys tarkoittaa noin 70 prosentin kasvua aiemmin ilmoitettuun pääsykokeen kautta valittavien opiskelijoiden määrään. Osa yliopistoista on tehnyt päätöksen aloituspaikkojen lisäyksestä ja osassa päätökset aloituspaikkojen lisäämisestä on valmistelussa. Paikkojen lisääminen edellyttää rahoitusta seuraavasta lisätalousarviosta.

“Korona-kevät on ollut koetteleva ja olemme kaikki joutuneet elämään jatkuvan muutoksen keskellä. Opiskelijavalintoihin valmistautuminen on normaaleissakin oloissa hyvin stressaavaa aikaa – ja tänä keväänä aivan erityisesti. Moni hakija elää suuren paineen ja epätietoisuuden keskellä, mistä meillekin tulleet monet viestit kertovat. Kauppatieteellinen ala, ja yliopistot ylipäänsä, kantaa vastuunsa näinä poikkeuksellisina aikoina. Opiskelupaikan tarjoaminen useammalle nuorelle, erityisesti juuri tänä keväänä, on ehdottomasti oikea toimi” sanoo Suomen kauppakorkeakoulut ry:n puheenjohtaja, LUT-yliopiston kauppakorkeakoulun dekaani Sami Saarenketo.

Kauppatieteellinen ala toistaa yliopistojen viestin siitä, että opiskelupaikkojen lisäykset edellyttävät riittäviä resursseja, jotta koulutuksen laatu ei laajennusten seurauksena kärsi. Yliopistot ovat sitoutuneet tarjoamaan tasokkaat opinnot myös nykyisille opiskelijoilleen ja huolehtimaan henkilöstönsä jaksamisesta jo muutenkin kuormittavassa tilanteessa. Myös tutkimuksen edellytykset tulee turvata.

Lisätietoja:

Sami Saarenketo, Sami.Saarenketo at lut.fi, +358 (0)50 308 6181